www.derutex.cz www.sportservisps.cz.cz
Login:

Heslo:
Ročník: 
Liga: 
Kategorie: 
Vložené novinky > Přehled článků
08.07.2021 - 08:39 (729 přečtení)

Rada MSL projednávala v posledních dvou týdnech dvě témata. Více naleznete uvnitř příspěvku. 

Sekce:  Novinky
update: RadaMSL, 08.07.2021 - 08:43   

Po svinovském kole byl na Radu MSL podán podnět k projednání stroje SDH Košatka. Při kontrole bylo zjištěno, že stroj je osazen dvěma karburátory.

Výňatek z pravidel MSL 2021

  • přenosná požární stříkačka bez zjevných (viditelných) úprav, stroj musí odpovídat schválenému typu, s vyjmenovanými výjimkami. Kombinace motorů a čerpadel není přípustná. 
  • ovládání plynu libovolné mechanické na směšovacím zařízení nebo na místě daném výrobcem
    (typ karburátoru libovolný)

Dle těchto bodů se hlasováním Rada MSL usnesla, že SDH Košatka smí v této konfiguraci stroj používat do konce ročníku MSL2021. Aby nedocházelo ke spekulacím a pravidla byla co nejvíc jasná, bude v příštím roce do pravidel doplněno:

  • ovládání plynu libovolné mechanické na směšovacím zařízení nebo na místě daném výrobcem
    (karburátor jeden, typ libovolný)

 

Dále by Rada MSL chtěla požádat pořadatelé ligových kol, aby koberce umístěné před výstřikovou čárou byly ukotveny tak, aby nedošlo ke zranění závodníků. Hřebíky na straně směrem k základně, popřípadě i boční, by neměly nijak vyčnívat. Na pár soutěžích bylo k vidění chytré řešení zakrytí hlaviček hřebíků i podložek rozříznutou hadici B, která je protlučená pouze v jedné své části a vrchní část tyto hřebíky překryje. V příloze naleznete i detailní fotografie pro lepší představu.

 

 

 

Fotografie