www.derutex.cz www.sportservisps.cz.cz
Login:

Heslo:
Ročník: 
Liga: 
Kategorie: 
Vložené novinky > Přehled článků
04.08.2022 - 12:55 (748 přečtení)
RadaMSL

Rada se většinově  rozhodla pro přehodnocení postupu v případě SDH Stachovic podle předneseného názoru (návrhu) předsedou rady Radkem Viejem  (uvnitř příspěvku)

Sekce:  Novinky
  

Ahoj členové rady MSL,

rád bych utnul veškeré diskuze, které teď panují ohledně našeho rozhodnutí NEPLATNÝ pokus pro SDH Stachovice (toto rozhodnutí dělám i za stálého přesvědčení, názor nezměním, že požární útok v podání Stachovic byl proveden špatně, v rámci základních a morálních pravidel)

 

Jako předseda MSL a taky jako jeden z členů rady MSL s právem rozhodovat,

po přečtení všech argumentů pro a proti jsem nucen změnit své rozhodnutí SDH Stachovice požární útok ze soutěže ve Vrbici jako PLATNÝ

 

Novelizací pravidel požárního sportu vypadly hlavní základy, které se učí od žákovských let, až po všechny školení, na které se jezdí do Jánských Koupelí.

 

Je evidentní, že dnešní doba dospěla k tomu, že soutěžící, kteří se pohybují po pohárových soutěžích, mají v podvědomí pouze pravidla požárního sportu a Cvičební řád jednotek požární ochrany jim nic neříká, přesto že základy požárního útoku vycházejí z cvičebních řádů.

Dospěl jsem k závěru, že dnešní požární útok v požárním sportu a požární útok, tak jak se presentuje na školeních jednotek, nemá nic společného a ubírá se vlastním směrem.

 

Je mí líto všech profíků a členů jednotek, kteří musí tyto školení absolvovat a ve výsledku, požární útok už není požárním útokem. Úpravou nebo vypuštěním základních pravidel (levá, pravá), která se na školách a školeních probírají, to přirovnám, že novelizovaná pravidla požárního sportu umožnují jezdit v protisměru.

 

Protože za žádné družstvo nezávodím, je mi v podstatě jedno jestli SDH Stachovice budou nebo nebudou mít body. Z morálního hlediska se na to dívám tak, že se v dnešní době hledají spíš skuliny v pravidlech, co jak obejít, než chlapským způsobem přiznat, že jsem udělal základní chybu, protože to co v pravidlech není zakázáno je vlastně povoleno.

 

Za mě bych byl rád, aby pravidla MSL pro příští ročníky byla doplněna o základy, které jasně určují co je levé a pravé útočné vedení.